جدید‌ترین اخبار کرونا در ایران|سایه سنگین پیک جدید با ویروس جهش‌یافته/ خطر بیخ‌گوش پایتخت/ اما و اگر‌ تاب‌آوری سیستم بهداشت و درمان در پیک پنجم+ نقشه و نمودار
درحالی که ورود ویروس جهش‌یافته هندی‌کالیفرنیایی و آفریقای جنوبی به کشور رسماً تأیید شد، سعید نمکی، وزیر بهداشت اعلام کرد:"درصورتی که به دام این نوع از ویروس‌های جهش‌یافته بیفتیم نمی‌توانیم روی تاب‌آوری سیستم بهداشت ودرمان قسم بخوریم".

به گزارش بورس فوری بررسی دقیق آمارها و اطلاعات تأییدشده از شرایط همه‌گیری پیک چهارم کرونا در سراسر ایران نشان می‌دهد در بسیاری از مناطق سیر نزولی و تثبیت شرایط تجربه شده است اما در برخی مناطق علی‌رغم تمام تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌ها این روند سرعت مناسب را به خود ندیده است.

این درحالی است که براساس گفته‌های سعید نمکی، وزیر بهداشت دولت تدبیر و امید در استان‌های فارس، بوشهر، هرمزگان و قم ردپای ویروس آفریقای جنوبی دیده شده و ویروس هندی هم براساس اطلاعات تأیید شده است.

نمکی همچنین درباره ورود یک نوع جهش‌یافته ویروس هندی ـ که به ویروس هندی کالیفرنیایی مشهور شده است ـ به شمال‌غرب تصریح کرد: با دریافت اخباری مبنی بر ورود این نوع از ویروس جدید که کمتر از یک ماه است که رسماً شناخته شده است تیم‌های تخصصی تشکیل و ورود سه مورد از این نوع ویروس در شهرستان‌های ماکو و شوت تأیید شد.

وی در ادامه اظهار کرد: ویروس‌های جهش‌یافته جدیدی که شناسایی شده‌اند متأسفانه به درمان‌های موجود پاسخ مناسبی نشان نمی‌دهند و به‌دلیل تهاجمی‌تر شدن آنها درصورت شیوع خسارات سنگینی ایجاد خواهند کرد، به همین دلیل درصورتی که پیک پنجم گرفتار این نوع از ویروس باشیم نمی‌توان بر تاب‌آوری نظام بهداشت و درمان کشور قسم خورد.

سخنان وزیر بهداشت درحالی مطرح شد که حسن روحانی، رئیس دولت تدبیر و امید نیز در جلسه کمیته‌‌های تخصصی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در مدیریت پیک چهارم کرونا خوشبختانه به نتیجه رسیده و در بسیاری از شهرها روند ابتلا سیر نزولی داشته است، اما در برخی مناطق همچنان شاهد سیر صعودی بیماری هستیم که این موضوع هم باید با افزایش سطح کنترل اجرای محدودیت‌ها و همراهی مردم مدیریت شود.

روحانی درباره احتمال آغاز پیک‌پنجم و شرایط واکسیناسیون همگانی نیز تاکید کرد: تمام تلاش دولت تثبیت و مدیریت شرایط است اما نباید فراموش کنیم که حتی با گذر از پیک چهارم و انجام واکسن نمی‌توان تضمینی برای آغاز یک پیک جدید داشته باشیم، به همین دلیل تنها راهکار رعایت پروتکل‌ها از سوی مردم برای جلوگیری از ایجاد چرخه ابتلا است.

وی تصریح کرد: نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد بعد از نزولی شدن آمارها در هر پیک مردم یکبار تمام پروتکل‌ها را فراموش کرده و دوباره مشغول انجام فعالیت‌های عادی خود می‌شوند که این اتفاق یعنی هنوز مردم خودشان را شرایط همه‌گیری وفق نداده و سبک زندگی سازگار با محدودیت‌های مورد نیاز را پیش نگرفته‌اند که تغییر این روند کارویژه‌ اصلی دولت است.

تهران زیر تیغ پیک پنجم

تایید ورود نوع ویروس جهش یافته در بخش‌های از کشور بیانگر این نکته است که درصورت بی‌توجهی به پروتکل‌های موجود احتمال گسترش یکباره این نوع از ویروس و آغاز پیک پنجم وجود دارد و درصورتی که توجه به پروتکل‌های بهداشتی در محدوده‌های فعلی قرار داشته باشد این احتمال قوت بیشتری دارد.

شرایط یاد شده زمانی رنگ‌ و بوی تازه‌ای به خود می‌گیرد که وزیر بهداشت ورود و گسترش نوع جهش یافته ویروس را به کارگران خارجی شرکت‌های صنعتی، متخصصان خارجی، ملوان‌ها و همچنین بازرگانان نسبت می‌دهد و تاکید براین نکته دارد که اصولا احتمال بروز پیک‌پنجم در شهرهای صنعتی و کلانشهرها بسیار بیشتر از سایر نقاط کشورمان است و با درنظر گرفتن میزان بالای رفت‌و آمدهای تجاری، اقتصادی و صنعتی در پایتخت شاید اگر بگوییم خطر پیک پنجم بیخ گوش پایتخت است دور از واقعیت نگفته باشیم.

در این زمینه اظهار نظر برخی از مقامات مسئول در وزارت بهداشت و ستاد ملی مقابله با کرونا که معتقدند خوشه‌های تازه ای از همه‌گیری در حاشیه شهر تهران شکل گرفته و اکنون تمامی محلات پایتخت درگیر بیماری شده‌اند شاهد مثالی غیرقابل انکار در این زمینه است که باید برای تهران و البته اجرای حداکثری پروتکل‌های بهداشتی در آن فکر کارآمدتری داشته باشیم.

از سوی دیگر شاید اصلی‌ترین راهکار برای مدیریت اوضاع قبل از بحرانی شدن آن مدیریت جمعیت سیال و رفت و آمدهای درونشهری بخصوص با استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی در پایتخت است، چون کارشناسان بهداشت و درمان تاکید دارند این وسایل کانون‌هایی بسیار نگران کننده برای انتقال ویروس و البته آغاز چرخه ابتلای خانوادگی در میان پرسنل و کارمندان ادارت، سازمان‌ها و کارگاه‌های صنعتی است.

البته در همین شرایط کارشناسان بهداشت و درمان تاکید دارند بهترین راهکار برای مدیریت شرایط فعلی و البته جلوگیری از بحران تازه شناسایی و ردیابی بیماران در سطح جامعه است که  اینکار با استفاده از آزمایش‌های مکرر و هدفمند امکان‌پذیر است. از این رو اگرچه در بسیاری از مناطق براساس هماهنگی‌های انجام شده پایگاه‌های تست‌سریع و رایگان دایر شده و مشغول ارایه خدمات به هموطنان است اما بد نیست خود مردم نیز برای حفظ سلامتی خود درصورت بروز علائم مشکوک به نزدیک‌ترین مرکز تشخیصی مراجعه و نسبت به تعیین وضعیت خود اقدام کنند.

کدام آزمایشگاه‌ها تأییدشده هستند؟

به این ترتیب اگر در زمینه شناسایی مراکز تایید شده تشخیص بیماری کرونا به دنبال آدرس این مراکز در محل زندگی یا کارخودتان هستید فقط کافی است روی لینک فهرست آزمایشگاه‌های مورد تایید برای تست کرونا کلیک کنید.

آخرین رنگ‌بندی کرونایی در ایران

این درحالی است که براساس آمارهای موجود در آخرین رنگ‌بندی کرونایی شهرستان‌های ایران  با کاهش روند ابتلا در برخی مناطق کشور هم اکنون تعداد 46 شهرستان در وضعیت قرمز کرونا، 263 شهرستان در محدوده نارنجی کرونا و 139 شهرستان هم رنگ زرد کرونایی به خودگرفته‌اند و خبری از رنگ آبی در نقشه ایران نیست.

طبق مصوبه ستاد ملی کرونا رنگ آبی به معنای وضعیت «کم‌خطر» به وضعیتها افزوده شد. آمار مبتلایان در شهرستان‌های آبی کمتر از شهرستان‌های زرد است. فعلا قوانین شهرستان‌های آبی مشابه زرد است.

شاخص: در طرح جدید شاخص تعداد بستری‌ها، رنگ‌بندی شهرها را مشخص می‌کند. به این ترتیب که بستری‌های چهار نفر در 100هزار نفر زرد، شش نفر در 100هزار نفر نارنجی و 10نفر در 100هزار نفر، شهرهای قرمز را تعیین می‌کند.

 

 منبع تسنیم 

0 نظر:

نظر بدهید