دلایل ضعف و افت ارزش سهام «واحیا»
مدت هاست که مردم ایران عزیز با مشکلات اقتصادی و تورم دست و پنجه نرم می‌کنند و عده زیادی از فعالان بازار سرمایه از تکرار رنگ قرمز سهام خود خسته و ناراضی هستند،اما در این میان بعضی از نمادها در افت ارزش و نارضایتی سهامدار کسب رتبه میکنند،

به گزارش بورس فوری،  «واحیا» از سهامی است که از روزگار اوج خود ریزش حدود ۹۸ درصدی را تجربه کرده که موجی از نارضایتی سهامداران را به دنبال داشته است.
«واحیا»در صنعت سرمایه گذاری‌ها فعال است و در بازار پایه زرد فرابورس ثبت نماد شده که جزء شرکت‌های سنگ آهنی و متوسط بازار است و تعداد کل سهام آن ۱۶B است.
اما چه اتفاقاتی باعث می‌شود تا سهمی که روزی ارزش ۲۶ هزار تومانی را به روی تابلو ثبت کرده است به ۵۷۰ تومان افت قیمت میکند؟
مطابق اظهارات مدیران شرکت دلایل کاهش سود عملیاتی سهم، افزایش هزینه‌های عمومی و اداری و تامین هزینه‌های مالی و کاهش ۳۱ درصدی سرمایه گذاری و خرید واحدهای اداری عنوان شده است. اما کاهش ارزش این سهم تا این حد در ماه‌های اخیر با هیچ اندیکاتوری قابل پیش بینی نبود، زیرا این سهم نسبت به سایر سنگ آهنی ها افت شدیدی را تجربه کرده است، بطور مثال نماد کنور با فروش ۵/۷ میلیارد تومانی دارای ارزش بازار ۳۰ همتی است در حالی که واحیا با فروش ۸/۳ میلیارد تومان دارای ارزش بازار ۸ همت است که از این میزان نیز ارزش واقعی آن حدود ۴/۵ همت است و الباقی آن در مالکیت نماد است، در حال حاضر میانگین پی برای گروه سنگ آهنی حدود ۹ بوده که این رقم با احتساب سود اصلی برای واحیا به ۳ رسیده است.

بنده به عنوان تحلیلگر بازار به حواشی و تغییرات و تعویض مدیران و تاثیر آن در ارزش ذاتی سهم توجه میکنم،اما نظری در راستی آزمایی مدیران مدعی در هر دوره ای ندارم و قطعا سهامداران در این موارد صاحب نظر اصلی هستند.با توجه به حضور مردم در سال‌های اخیر به بازار های مالی ،آموزش و سطح آگاهی ایشان نیز افزایش یافته است و سهامداران بصورت واضح نظرات خود را در فضای مجازی بیان می‌کنند.اما آنچه مشخص است با مقایسه نمادهایی مانند وامید و کنور با واحیا متوجه سوءمدیریت و ضعف در این حوزه در ماه‌های اخیر میشویم، این قاعده ثابت است که رسوب پول در شرکت‌ها می‌تواند فسادآور باشد و زمانی که سهامدار راه و فرصتی برای بازخواست مدیران ندارد و پاسخی برای افزایش ۱۰۷ درصدی هزینه ها ی اداری و افزایش حقوق دریافت نمیشود و افت هرروزه سهم پایانی ندارد ،باعث نارضایتی سهامدار و کاهش سرمایه گذاری میشود،البته از زمان حضور تیم جدید و با گذشت دو سال هیچ شرکت زیر مجموعه ای از این نماد موفق به ورود به عرصه بازار بورس نشده و تاثیرات منفی حواشی و ماجراجویی مدیران در پرونده پرحاشیه مطالبات پیمانکاران معادن سنگان و تحمیل هزینه سنگین دهها میلیاردی هزینه دادرسی و حق الوکاله نیز از عوامل زیان شرکت و به تبع آن سهامداران بود.

از طرفی با توجه به ارزشگذاری دارایی‌های شرکت‌های زیرمجموعه این شرکت و زمزمه‌هایی مبنی بر احتمال واگذاری آنها احتمال درجا زدن و حتی افت ارزش این نماد دور از انتظار نیست که در شرایط فعلی بازار عملیاتی شدن این تصمیم ضرورتی ندارد و این مورد نیز احتمالا مورد افشای اطلاعات بعدی این نماد باشد. همچنین از دیگر عوامل تاثیرات منفی بر ارزش سهام تعریف بدون پشتوانه سهام ممتاز است که این نوع تعاریف از سهام، مصرف درون شرکتی و استفاده ابزاری مدیران است.
آنچه این روزها از نظرات سهامداران مشهود است، حفظ سرمایه و رشد ارزش سهم را خواستار هستند که این مهم معیار تراز عملکرد مدیران خواهد بود. دیگر زمان وعده دادن سهامداران با بهانه سودهای نخورده قراردادهای مجهول سپری شده و سوءاستفاده از احساسات سهامداران با گریه و شیون و سردادن وعده های توخالی راهکار گذر از این موانع در مجامع نخواهد بود. در این شرایط می‌بایست با نظارت نهادهای امنیتی و اطلاعات سازمان بورس و قوه محترم قضائیه و حذف سیستم پدرخوانده از ضرر و زیان سهامداران جلوگیری شود و با استفاده از مدیران سالم انقلابی و حاذق و پاسخگو به حفظ سرمایه مردم و کسب رضایت فعالان بازار و رشد صنعت این مرز و بوم کمک شود تا افت و رشد سهام طبق قاعده و اصول و عوامل تاثیرگذار بازار باشد.
وی در خاتمه حضور و سرمایه گذاری در بازار بورس کشور را از عوامل رشد صنعت و کاهش نرخ تورم دانست و شرط حفظ سرمایه در این بازار را آموزش در این حوزه و انتخاب سهام ریشه دار با پیگیری اخبار و حضور مدیران دلسوز عنوان کرد.

0 نظر:

نظر بدهید