کشتیرانی روی ریل توسعه؛ از چابهار تا آستراخان، با عبور از تحریم‌ها
همزمان با هفدهمین سالروز با حضور شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با نماد «حکشتی» در بورس بهادار تهران، نشست این شرکت با حضور اصحاب رسانه و میزبانی شرکت بورس برگزار شد.

به گزارش بورس فوری، در این نشست که با عنوان یک شنبه و یک عرضه نامگذاری شده است، علیرضا مدرس خیابانی، سازنده شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ضمن تشریح آخرین وضعیت ناوگان، برنامه‌های توسعه‌ای، فرصت‌های منطقه‌ای و چالش‌های بین‌المللی، بر مقاومت‌سازی و حرکت به‌سوی تحول دیجیتال و نوسازی تغییر کرد.

ناوگانی توسعه و چندمنظوره

مدرس خیابانی با اشاره به توانمندی عملیاتی حکشتی اظهار داشت: «در حال حاضر، ۱۴۳ فروند شناور در اختیار داریم که شامل کشتی‌های کانتینربر، تانکر، چندمنظوره، خدمات فراساحل و مسافربری هستند. این گستردگی به ما امکان ارائه خدمات متنوع و پاسخ به نیازهای بازارهای مختلف حمل‌ونقل دریایی و لجستیکی را می‌دهد.»

ورود به حمل‌ونقل ترکیبی و زمینی

وی افزود: «علاوه بر حمل‌ونقل دریایی، ما وارد حوزه حمل‌ونقل جاده‌ای می‌شویم تا مجموعه لجستیکی خود را کامل کرده و در قالب یک اپراتور چندوجهی کنیم. این امر در سیاست‌های توسعه‌ای کشور و تقویت زیرساخت‌های ترانزیتی منطقه صورت گرفته است.»

تحقیق بر توسعه سواحل مکران و چابهار

سیستم حکشتی با عامل مهم راهبردی سواحل جنوبشرقی ایران گفت: «ما یک بارانداز در منطقه مکران مستقر کرده ایم و برنامه چابهار را به هاب اصلی شرکت در جنوب کشور تبدیل می کنیم. اجرای فاز دوم توسعه بندر چابهار شامل ایجاد ترمینال‌، خدمات و بارگیری و یارد کانتینری در زمینی به مساحت بیش از ۱۰ زمین در همین راستاست.»

نوسازی ناوگان و کاهش عمر کشتی‌ها

مدرس خیابانی بیانان کرد: «میانگین عمر ناوگان ما حدود ۲۰ سال است. با همکاری عامل‌ها و اخذ وام دلاری، برنامه‌ریزی کرده‌ایم که به زیر ۱۰ سال کاهش می‌دهد. این نوسازی برای افزایش بهره‌وری، کاهش هزینه‌ها و ارتقای استانداردهای ایمنی و زیستمحیطی صورت می‌گیرد.»

صورت‌های شفاف پس از ۱۲ سال

وی افزود: «یکی از مهم‌ترین سال‌های اخیر، صورت‌های مالی سال ۱۴۰۲ توسط سازمان حسابرسی است. این موفقیت از ۱۲ سال به دست آمده و بیانگر تلاش برای ارتقای شفافیت و انضباط مالی در حکشتی است.»

حکشتی در مسیر کریدور شمال–جنوب

مدیرعامل حکشتی درباره موقعیت بین‌المللی این شرکت نیز گفت: «ما آماده ایفای نقش در کریدور راهبردی شمال–جنوب هستیم. این مسیر امکان جابه‌جایی سالانه ۲۵ میلیون تن به ارزش ۶۰ میلیارد دلار بین روسیه، ایران و هند را می‌کند و حکشتی با ناوگان و زیرساخت‌های خود می‌توانند نقش کلیدی آن را داشته باشند.»

سرمایه‌گذاری در روسیه برای تقویت موقعیت‌های منطقه‌ای

مدرس خیابانی از حضور حکشتی در بازار روسیه خبر داد و گفت: «ما در بندر آستراخان روسیه سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیون دلاری انجام داد، یک شرکت کشتیرانی محلی راه‌اندازی کرده و سه فروند شناور جدید خریداری کرده‌ایم تا حضور خود را در منطقه تثبیت کنیم.»

عبور از تحریم‌ها با قدرت عملیات و دیپلماسی اقتصادی

وی با بررسی تحریم‌های بین‌المللی عنوان کرد: «از سال ۱۳۸۵ تا ۱۴۰۳ همواره در شدیدترین تحریم‌ها قرار گرفتیم. با این حال هیچگاه باربری روی زمین نمانده و حتی حمل بار به اروپا نیز انجام شده است. این موضوع نشان‌دهنده اقتصادی تب‌آوری عملیاتی و دیپلماسی فعال حکشتی است.»

رشد حجم عملیات و چشم‌انداز سال آینده

به گفته وی، در سال ۱۴۰۲، شرکت موفق به جابه‌جایی ۶۵ هزار TEU کانتینر شده و در سال ۱۴۰۳ ساخته شده است.

فعالیت های پایدار از فضای سیاسی

مدیرعامل حکشتی در پایان تاکید کرد: «فعالیت ما به توافق یا عدم توافق نیست. مسیر ما روشن است با تکیه بر ظرفیت‌های داخلی و منطقه‌ای، فعالیت‌های شرکت بدون مشخصه ادامه یافتن.»

0 نظر:

نظر بدهید