به گزارش بورس فوری،به نقل از مدیریت ارتباطات بورس انرژی ایران، صبح امروز سهشنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴، در دویستونوزدهمین جلسه کمیته عرضه بورس انرژی ایران تشکیل شد.
جلسه امروز کمیته عرضه با حضور محمد نظیفی، رئیس کمیته عرضه و مدیرعامل بورس انرژی ایران، محمدصادق شاهعلی دبیر کمیته عرضه و مدیر پذیرش بورس انرژی ایران، علی احمدی خبره صنعت در کمیته عرضه و حامد فرخنیا نماینده ناظر سازمان بورس و اوراق بهادار تشکیل شد.
تالارهای برق سبز و برق آزاد بورس انرژی ایران، روشنتر از دیروز
طبق این گزارش، در کمیته عرضه بورس انرژی، ۱۸ نیروگاه تولید پراکنده برای عرضه برق تولیدی خود در تالار برق آزاد پذیرفته شدند. به این ترتیب، با احتساب نیروگاههایی که پیش از این معاملات خود را در بورس انرژی ایران انجام میدادند، تعداد این نیروگاهها به عدد ۲۰۰ رسید.
همچنین ۱۱ نیروگاه تجدیدپذیر نیز در جلسه امروز مورد پذیرش قرار گرفتند تا مجموعا ۱۱۶ نیروگاه تجدیدپذیر در تالار برق سبز بورس انرژی ایران همکاری کنند.
پذیرش «کالاهای مشابه» در بازار هیدروکربوری همچنان ادامه دارد
بازار هیدروکربوری بورس انرژی ایران نیز در جلسه کمیته عرضه صبح امروز مورد بررسی قرار گرفت و سوخت جت(ATK) به عنوان کالای مشابه سوخت جت «شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران»، بلدینگ نفتا حاصل از پالایشگاه نفت و پتروشیمی به عنوان کالای مشابه نفتای کامل شرکت «پالایش نفت لاوان» و هیدروکربن سنگین حاصل از برش میعانات گازی «پتروپالایش گهر لرستان» به عنوان کالای مشابه هیدروکربن سنگین «پتروشیمی بوعلی سینا» مورد پذیرش قرار گرفتند.
استمرار حضور شرکت های خرده فروش در بازار فرعی بورس انرژی ایران
بر اساس مصوبات دویستونوزدهمین جلسه کمیته عرضه بورس انرژی ایران، شرکت خرده فروش «فرهان انرژی ماندگار» نیز در بازار فرعی بورس انرژی ایران پذیرفته شد.
تخصیص گواهیهای صرفهجویی محقق شده
در نشست امروز، کمیته عرضه برای پروژه «بهینهسازی مصرف انرژی در روشنایی معابر شهری شهرستان اصفهان از طریق جایگزینی چراغ های پر مصرف با انواع LED»، مجموع ۱۹ هزار و ۲۹۵ گواهی صرفهجویی انرژی محقق شده به شرکت شرکت «گلنور» تخصیص داد.
همچنین ذیل دو پروژه با عنوان «بهینهسازی مصرف انرژی در سیستم روشنایی دانشگاههای علوم پزشکی اصفهان و مازندران»، مجموع ۷ میلیون و ۵۰۳ هزار و ۹۷۴ گواهی صرفهجویی انرژی محقق شده به «صنایع روشنایی دونور سرزمین» تخصیص داده شد.
بیشترین میزان تخصیص گواهی صرفه جویی محقق شده در این کمیته نیز مربوط به پروژه «تبدیل ۵۰ هزار خوردروی بنزینی به CNG سوز از محل مصوبه شورای اقتصاد ذیل طرح حمایت از تولید خودروهای دوگانه سوز و تبدیل خودروهای بنزینی به گاز سوز» است که به شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران اختصاص یافت. بر مبنای این تخصیص ۱۶۷ میلیون و ۷۱۶ هزار و ۲۷۳ گواهی صرفهجویی انرژی محقق شده به شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران تعلق گرفت.
جایگاه کمیته عرضه در بورسهای کالایی چیست؟
کمیته عرضه در بورسهای کالایی، یک نهاد تخصصی است که وظیفه نظارت بر فرآیند پذیرش اوراق بهادار را بر عهده دارد.
بر اساس ماده ۲۰ «دستورالعمل پذیرش کالا و اوراق بهادار قابل معامله در بورس انرژی»، درخواست پذیرش کالاهای مشابه، گواهی ظرفیت و تخصیص گواهی صرفهجویی انرژی محقق شده، در کمیته عرضه مورد بررسی قرار میگیرد. کالای مشابه، کالای منطبق بر مشخصات واستاندارد یکی از کالاهای از پیش پذیرش شده در بورس با تولیدکننده متفاوت است.