خبر فوری:
پیاده‌سازی گواهی سپرده شمش نقره، گامی برای توسعه بازار سرمایه در کلاس جهانی
سمانه ذینلی، رییس واحد مهندسی مالی و ریسک تامین سرمایه کیمیا، گفت: با توجه به محدودیت منابع نقره و افزایش تقاضا در صنایع مختلف، ابزارهایی همچون گواهی سپرده شمش نقره و صندوق‌ سرمایه‌گذاری نقره می‌توانند در آینده نقشی حیاتی در تحولات بازار فلزات گرانبها ایفا و فرصت‌های جدیدی برای سرمایه‌گذاران ایجاد کنند. از این رو، پیاده‌سازی و توسعه این ابزارها در بازار سرمایه ایران گامی مهم به‌سوی توسعه و رشد بازار سرمایه ایران در کلاس جهانی است.

به گزارش بورس فوری،سمانه ذینلی، درباره نقش و اهمیت گواهی سپرده شمش نقره به مدار اقتصادی گفت: نقره از دیرباز در ایران به‌عنوان یک فلز ارزشمند شناخته می‌شود و در صنایع مختلف، به‌ویژه در جواهرسازی، کاربرد زیادی دارد. کشور ما در تولید این فلز با ارزش و در مقایسه با بسیاری از کشورها، رتبه‌ بالایی ندارد، اما بازار آن رونق زیادی دارد. بنابراین، با توجه به روند رو به رشد تقاضای جهانی نقره و محدودیت منابع این فلز، ابزارهای مالی جدید مانند گواهی سپرده کالایی و صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌توانند فرصت‌های جدیدی برای سرمایه‌گذاران ایرانی فراهم کنند.

جدیدترین ابزار مالی بازار سرمایه ایران

او با بیان این‌که گواهی سپرده شمش نقره جدیدترین ابزار مالی بازار سرمایه ایران است، گفت: در بازارهای سرمایه جهان، ابزارهای مالی متنوعی برای سرمایه‌گذاری وجود دارند که می‌توانند فرصت‌های مختلفی را برای سرمایه‌گذاران ایجاد کنند. یکی از این ابزارها، گواهی سپرده کالایی نقره است که اکنون به‌عنوان ابزار جدید مالی بازارسرمایه ایران، پدید آمده و می‌تواند برای سرمایه‌گذاران فرصت جدیدی برای تنوع بخشی به سبد سرمایه‌گذاری و دسترسی به بازار نقره ایجاد کند.

رییس واحد مهندسی مالی و ریسک تامین سرمایه کیمیا، افزود: گواهی سپرده شمش نقره یک ابزار مالی است که به‌طور خاص به نقره فیزیکی ارتباط دارد. این گواهی‌ها نوعی اوراق بهادار به‌حساب می‌آید که می‌توان آن‌ را در بورس کالا معامله کرد. همچنین سرمایه‌گذاران با این ابزار بدون نیاز به خرید فیزیکی نقره، از بازدهی و نوسانات قیمت نقره بهره‌مند می‌شوند.

بازار نقره بورس کالا برای چه سرمایه گذارانی مناسب است؟

او افزود: این ابزار به‌ویژه برای کسانی که تمایل دارند در بازار فلزات گرانبها فعالیت کنند اما نمی‌خواهند با مشکلات حمل و نگهداری فلزات فیزیکی مواجه شوند، مناسب است. از دیگر مزایای گواهی سپرده شمش نقره، دسترسی آسان به بازار نقره بدون نیاز به خرید فیزیکی، هزینه‌های پایین‌تر در مقایسه با خرید نقره فیزیکی، امنیت بیشتر به‌دلیل قابلیت معامله در بورس‌ و شفافیت بیشتر به‌دلیل تنظیمات قانونی و نظارتی بورس است.

ضرورت راه‌اندازی سریع‌تر صندوق‌های سرمایه‌گذاری نقره

ذینلی، همچنین به ضرورت راه‌اندازی سریع‌تر صندوق‌های سرمایه‌گذاری نقره اشاره کرد و گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری نقره نیز ابزار دیگری هستند که به‌طور خاص در ‌نقره یا اوراق مرتبط با آن سرمایه‌گذاری می‌کنند. این صندوق‌ها به‌عنوان یک ابزار مالی قابل خرید و فروش در بورس‌ها عمل می‌کنند و به سرمایه‌گذاران امکان می‌دهند تا در نقره به‌طور غیرمستقیم سرمایه‌گذاری کنند. صندوق‌های سرمایه‌گذاری نقره می‌توانند شامل دارایی‌های مختلفی از جمله گواهی سپرده شمش نقره، قراردادهای آتی نقره، یا سهام شرکت‌های مرتبط با استخراج نقره باشند.

او ادامه داد: از ویژگی‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری نقره می‌توان به تنوع بخشیدن به سبد سرمایه‌گذاری و کاهش ریسک از طریق تخصیص منابع به دارایی‌های مختلف، مدیریت حرفه‌ای توسط مدیران صندوق که تصمیم‌گیری در خصوص زمان‌بندی خرید و فروش را انجام می‌دهند، دسترسی به بازار نقره بدون نیاز به خرید فیزیکی نقره و سرمایه‌گذاری با مبلغ پایین‌تر نسبت به خرید نقره فیزیکی یا راه‌های دیگر سرمایه‌گذاری اشاره کرد.

چالش بازار نقره

رییس واحد مهندسی مالی و ریسک تامین سرمایه کیمیا، با بیان این‌که یکی از چالش‌های مهم بازار نقره در آینده، محدودیت منابع این فلز است، گفت: نقره از جمله فلزات کمیاب است که در بسیاری از صنایع مانند، خودرو الکترونیک، پزشکی، انرژی‌های تجدیدپذیر و جواهرات استفاده می‌شود. افزایش تقاضا برای این فلز در کنار منابع محدود آن، می‌تواند فشار زیادی به بازار نقره وارد کند و قیمت آن را در بلندمدت افزایش دهد. بنابراین پیش‌بینی می‌شود گواهی سپرده کالایی نقره و صندوق‌های سرمایه‌گذاری نقره در جهان و ایران بتوانند بازدهی قابل توجهی برای سرمایه‌گذاران رقم بزنند. این ابزارها نه‌تنها امکان دسترسی آسان به بازار نقره را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کنند بلکه با کمک تنوع بخشی به سبد دارایی سرمایه‌گذاری، می‌توانند به کاهش ریسک‌های مرتبط با نوسانات قیمتی سایر دارایی هم کمک کنند.

او افزود: این ابزارها در بازار جهانی توانسته‌اند منابع گسترده‌ای از سرمایه‌گذاران کوچک و بزرگ جذب کنند و به تقویت بازارهای مالی کمک کرده‌اند. بنابراین گواهی سپرده کالایی و صندوق‌ سرمایه‌گذاری نقره به‌عنوان ابزارهای مالی جدید می‌توانند به سرمایه‌گذاران ایرانی هم در مدیریت ریسک و دستیابی به بازارهای نقره، کمک کنند و از سوی دیگر با جذب نقدینگی و گردش منابع تحرک بازار سرمایه را رقم بزنند.

رییس واحد مهندسی مالی و ریسک تامین سرمایه کیمیا، در پایان تاکید کرد: با توجه به محدودیت منابع نقره و افزایش تقاضا در صنایع مختلف، این ابزارها می‌توانند در آینده نقشی حیاتی در تحولات بازار فلزات گرانبها ایفا و فرصت‌های جدیدی برای سرمایه‌گذاران ایجاد کنند. از این رو، پیاده‌سازی و توسعه این ابزارها در بازار سرمایه ایران گامی مهم به‌سوی توسعه و رشد بازار سرمایه ایران در کلاس جهانی است.

0 نظر:

نظر بدهید